Algemene Voorwaarden DiscoverCars


DiscoverCars

DiscoverCars is een handelsnaam van Net Travel Associates B.V.
Net Travel Associates B.V. gevestigd te Hoofddorp staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30206917.

Alle reserveringen die gemaakt worden bij DiscoverCars worden afgehandeld door Net Travel Associates BV. Net Travel Associates BV is aangesloten bij de ANVR, daarmee vallen alle auto’s die gereserveerd zijn bij DiscoverCars onder de reisvoorwaarden van de ANVR.
 
Waarom is het eigenlijk slim om autohuur te boeken bij een bij de  ANVR aangesloten organisatie? De ANVR zegt er het volgende over:


 

Er kan veel mis gaan bij autohuur op vakantie..
Het gaat natuurlijk ook vaak goed, maar diverse voorbeelden geven maar weer eens duidelijk aan dat er heel veel mis kan gaan bij het huren van een auto op je vakantiebestemming. Daar staat, zeker op vakantie, je hoofd natuurlijk niet naar. Niet alleen de Consumentenbond maar ook de Europese Commissie hebben hier veel klachten over. De aanbiedingen op de vergelijkingssites zijn niet allemaal verkeerd, maar kom daar maar eens achter. De ANVR heeft dit al verschillende malen aangekaart bij de ACM, maar het is niet eenvoudig om vanuit Nederland een buitenlandse vergelijkingssite aan te pakken.

ANVR autoverhuurders hebben het wel goed geregeld
De ANVR heeft daarom met enkele autoverhuurders stappen ondernomen om tot een eerlijke verhuur van auto te komen. Autoverhuurders die lid zijn van de ANVR verplichten zich te voldoen aan de volgende voorwaarden:

1. Een all-in prijs
Bij de ANVR autoverhuurder krijgt je een prijs waarmee je weg kan rijden. Alle verplichte bijkomende kosten worden in of bij de prijs opgenomen. Van extra's wordt een reële prijs vermeld. De ANVR ziet erop toe dat de Nederlandse regels zoals opgesteld door de ACM worden nageleefd. De ACM doet dit trouwens ook.

2. Goed verzekerd
Alle ANVR autoverhuurders voldoen aan de ANVR minimum verzekeringseisen die voor touroperators ook gelden. Dit betekent dat schade aan derden tot € 6 mln. verzekerd moet worden door de verhuurders. ANVR controleert dit. Aangezien je het contract met een Nederlandse autoverhuurder afsluit, valt dit gewoon onder Nederlands recht.

3. Eerlijke voorwaarden
Bij de huur van een auto via een ANVR autoverhuurder zijn de ANVR reisvoorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden zijn overeengekomen met de Consumentenbond. Dat betekent dat je bij het huren van een auto eerlijke voorwaarden krijgt, zonder kleine lettertjes.

4. Klachten via Geschillencommissie
Je huurt de auto van de ANVR autoverhuurder. Als je dus een probleem krijgt met de uitvoerder ter plaatse, kan je contact opnemen met de Nederlandse autoverhuurder. Deze partij heeft de uitvoerder ter plaatse ingeschakeld en moet ev. problemen met de lokale uitvoerder verder oplossen. Indien je probleem niet wordt opgelost (zal niet vaak voorkomen trouwens) dan kan je met je klacht gewoon naar de Nederlandse Geschillencommissie of rechter. Dat is goedkoper, eerlijker, sneller en een stuk eenvoudiger.

5. Je weet met wie je zaken doet
ANVR verhuurders worden gecontroleerd en gecheckt door de ANVR. Je kan ze terugvinden op de ANVR website en je weet dus met wie je zaken doet. ANVR leden moeten naast voorwaarden en verzekeringen nog aan vele andere eisen voldoen. Zo controleert de ANVR

  • dat je boekt op een veilige website
  • dat betaling via de website op een veilige manier plaats vindt
  • dat de privacy van je persoonsgegevens worden gerespecteerd.

Ook op deze punten wordt gelet dat je geld en gegevens in goede handen zijn.


Ook wanneer je een auto huurt als onderdeel van een pakketreis bij de ANVR reisonderneming zijn deze autohuur voordelen van toepassing.
Huur je vakantieauto dus als onderdeel van je vakantiereis of huur je auto, al of niet via een reisagent, bij een ANVR autoverhuurder.

Lees meer op de website van ANVR.